miércoles, 24 de diciembre de 2008

QUE NO ENS CONFONGUIN….




Als fisioterapeutes ens han posat l’etiqueta de persones que tractem patologies i la gent tant sols ens ve a veure quan s’han fet mal i després és quan s’assabenta que també fem PREVENCIÓ i MANTENIMENT de la Salut. A més la gent confon la REHABILITACIÓ que seria el conjunt de procediments mèdics, psicològics, socials, fisioterapèutics amb FISIOTERÀPIA; així doncs la REHABILITACIÓ de l’individu és un treball MULTIDISCIPLINAR, que pensem que el fisioterapeuta i juga un paper molt IMPORTANT amb els aspectes que us esmentava anteriorment CURAR, READAPTAR, MANTENIR i PREVENIR.
El fisioterapeuta serveix per donar servei al ciutadà en molts camps: traumatologia,geriatria, esportiva, pediàtrica,neurologia, respiratòria... ja que està format amb molts camps i que cada fisioterapeuta depenent de les seves preferències o situació laboral farà que aprofundeixi i s’especialitzi encara més concretament en algun d’aquests camps.

Hi ha patologies que poden millorar amb tractament conservador sense haver de passar pel quiròfan, si anem a un fisioterapeuta a que ens faci un bon DIAGNÒSTIC FISIOTERAPÈUTIC en alguna ocasió podem estalviar-nos la Intervenció Quirúrgica i en la gran majoria com a mínim hi anirem en un millor estat físic a la Intervenció Quirúrgica, per exemple: si t’has d’operar d’una pròtesis de genoll, si vas amb un bon to muscular, l’efectivitat postoperatòria és millor. No es tracta de fer qualsevol tipus d’exercici si no aquell que no estigui contraindicat per la patologia en qüestió, per tant ha de ser pautat per un professional de la fisioteràpia. (http://www.leticiaderozasfisioterapia.com/fisioterapia.pdf)

No hay comentarios: