sábado, 21 de noviembre de 2009

EL DIA QUE FAIG ANYS, ACABEM PARLANT DE LA LLAR D’INFANTS


El treball de les educadores fa que hagin de romandre força estona assegudes al terra jugant o fent alguna activitat amb els nens. Podrien aprofitar algun esgraó o similar per no estar asseguts directament al terra, ja que és fàcil arrodonir la zona lumbar. O si estem amb posició del cavaller ajudar-nos d’un coixí a sota del genoll o una màrfega.

L’altre posició sovintejada és agafar el nen de l’hamaquita i posar-lo al canviador, a més d’ajudar-los a menjar o a fer alguna activitat a la taula. Es tracta de fer-ho respectant la nostra columna.

Vam acabar dient: "Les educadores que sovint s’han d’estar ajupint, cal que procurin fer-ho de manera adient que no se n’hagin d’acabar en penedint"

jueves, 12 de noviembre de 2009

TORN PER PARLAR DELS TAXISTES....


Els taxistes es tracta d'un col·lectiu que es passa moltes hores assegut i no hi ha més remei que seure correctament i fer exercicis compensatoris.
Avui hem parlat de l'angle que forma el nostre cos amb les cames, la posició i l'alçada del reposacaps i de l'utilitat del retrovisor. A més hem explicat algun estirament i recomanat bona hidratació i caminar.
Hem acabat dient: "els taxistes que gran part del dia se'l passen asseguts amb tensió i posició d'escurçament, caldria que ho compensessin caminant, hidratant -se bé i fer algun estirament".
Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1621809

sábado, 7 de noviembre de 2009

AQUESTA SETMANA HEM ANAT A BUSCAR BOLETS!!!


Enlloc de parlar d’una “Professió”, avui ha estat el torn per tractar d’una afició molt arrelada al nostre País com és “anar buscar bolets”, perquè: “Les nostres aficions, també volen Bones Posicions”Amb una Ariadna que estava “Imponent” com podeu veure a la foto i amb l’ajuda d’un boletaire d’en Manel Monjonell, vam parlar dels moviments i situacions més sovintejades a l’hora d’anar buscar bolets.
Començàrem parlant de l’escalfament, cosa que gairebé ningú fa aparcar una mica lluny del lloc i caminar per anar escalfant i no posar-nos de seguida a fer pujades, baixades i ajupir-nos. També de la doble utilitat del bastó, de la importància del calçat i en Manel ens va ensenyar un cistell que li van portar de Suècia, molt ergonòmic, que es pot portar penjat. Vam acabar fent alguns exercicis i amb la següent frase:
"A l'anar a buscar bolets cal tenir cura de les pujades i les baixades que de vegades ens poden jugar males passades".

domingo, 1 de noviembre de 2009

"LA CAIXERA QUE ESTÀ TOT EL DIA COBRANT, CAL QUE CUIDI LA SEVA MANERA DE FER PER TAL DE QUE NO HAGI D’ACABAR PAGANT”


Ha estat el torn per les caixeres de supermercat i hem parlat de la seva manera de fer i de com millorar-la, per tal de prevenir dolències indesitjades.
Es tractaria de que combinessin el fet d’estar ben assegudes i dretes amb l’ajut d’un escambell per reduir la pressió sobre l’esquena i així anar canviant de postura.
A més cal que mirin d’evitar inclinacions i rotacions sense moure el cos o girar la cadira.
Hem acabat la secció, explicant alguns exercicis i donant algunes recomanacions.