domingo, 24 de enero de 2010

ELS CARNISSERS VAN TALLANT I DESPATXANT…


El dijous passat parlàrem de la seva posició alhora de tallar, de les característiques dels materials i estris utilitzats, així com de l’alçada del taulell.
També recalcàrem que és important recolzar-se a la paret del expositor amb els genolls lleugerament flexionats, alhora de fer l’estirada per anar agafant les peces.
Les recomanacions foren anar canviant la postura i fent pauses i aprofitar-les per asseure’s, moure’s i fer estiraments.


Per acabar-los dient:

Tot i que tallen MOLT, "Que no es tallin i que cuidin la seva higiene postural"


Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2466859

miércoles, 20 de enero de 2010

ELS MÚSICS SÓN ATLETES D'ALT NIVELL!


Un músic professional pot passar-se més de 4 hores diàries assajant. Són com "esportistes d'alt nivell", encara que alguns no en són molt conscients.Per aconseguir 20 o 30 notes es precisen de 400 a 600 actes motors i una sèrie inquantificable de tasques en diferents àrees cerebrals.
El 75% dels músics pateixen problemes en el sistema "Múscul esquelètic" en algun moment de la seva vida a conseqüència d'una excessiva activitat, de l'estrès o de la utilització d'una tècnica inadequada.


Aquest passat dijous vam parlar de les postures dels músics i comptàrem amb la presència d'un Violinista i d'un bateria, dels qual vam analitzar les seves postures.


I donat que moltes afeccions dels músics són deguts als mals hàbits adquirits.


Els professionals haurien d'incorporar en el seu treball certes rutines:

- Fer exercicis d'escalfament, d'estirament i anar bevent aigua (Hidratant-se)
- Fer pauses de 10 o 15 minuts cada 45 minuts de tocar
- Caminar, nedar o fer alguns esport (evitar els esports de contacte), perquè reforcen la musculatura i augmenten la resistència a l'esforç.


Vam acabar dient: :"Si no volen que els seus músculs acabin desafinant, cal que els vagin cuidant i treballant"


Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2337459

miércoles, 13 de enero de 2010

COMENCEM L'ANY FENT PARET....


Tornem de vacances i seguim parlant de les diferents professions des d'un punt de vista de fisioteràpia. El passat dijous dia 7 vam parlar d'una professió en què cal estar drets, ajupits, agenollats, caminar, gairebé de tot, és tracta de la professió de paleta.

Comentàrem 3 situacions i les seves millors posicions; el fet d'haver d'estar agenollat o a la gatzoneta força estona, haver de fer força per dur a terme una tasca amb una eina o sense i per acabar sobretot emfatitzàrem molt en la preparació prèvia al treball.


Acabàrem dient: "No solament els esportistes han d'escalfar"... Jo als paletes també els hi voldria recomanar" (donada la seva dura tasca també ho han de contemplar el fet d'escalfar)
Si voleu veure el video cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2237489

viernes, 1 de enero de 2010

TOCA FER BALANÇ DEL 2009….




El 2009 ha estat un any on puc ressaltar moltes coses: la primera i que ja en vaig fer esment en el seu dia aquí en el blog aconseguir fer una secció de fisioteràpia al programa “Els matins” de TV3. Del gener al Juliol analitzant les postures de les activitats de la vida quotidiana amb el lema “Els petits canvis ens porten grans beneficis”, i del setembre fins al moment, és a dir serà durant la temporada 2009-2010 que fem un seguiment de les postures de les diferents professions amb el lema “què volen les nostres Professions? Bones Posicions!”.Quin plaer que dóna poder arribar a la gent i demostra-li la importància de la fisioteràpia. ( http://www.lluispuig.cat/ )

Novament aquest any he repetit el mateix nombre de participacions internacionals que l’any passat he pogut ser ponent en dos Congressos Internacionals el de la SECEC (European Society for Shoulder and Elbow Rehabilitation) celebrat el 19 de setembre a Madrid, presentant “l’espatlla dolorosa en l’esportista” (shoulder pain in the sportsman) http://www.eusser.org/Meeting-Madrid-Sep-2009.aspx


I el de la SFRE (Société Française Rééducation Épaule) celebrat el 28 de novembre a Dax, presentant el mateix treball que el Congrés de Madrid.

A més he participat en diferents Jornades a destacar la I Jornada de Fisioteràpia en Traumatologia organitzada per l’hospital del Mar. (http://www.fisioterapeutes.cat/comunicacio/noticies/noticia.asp?id=843)


El “Colofó” del mateix ha estat el V Congrés de la Societat Catalano Balear de Fisioteràpia,que novament ha estat un èxit de participació i que és per a mi un gran honor poder formar part de la Junta de la Societat de Fisioteràpia. (http://www.scfisioterapia.cat/)

Per acabar ho vull fer-ho reproduint unes paraules dels meus pares que em van definir en un escrit ara fa uns 10 anys de la següent manera:

El nostre fill, és una persona entusiasta de la seva professió. Li agrada i treballa a gust, tot i que sempre inquiet, a la recerca de noves tècniques per posar en pràctica. I com diu el poeta: “Tot està per fer, tot és possible. Ves fins on arribis a veure, i quan hi arribis, t’adonaràs que encara hi pots veure més lluny”.

La veritat és que estic completament identificat amb les paraules del poeta....

Espero, desitjo i confio que:

"Aquest 2010 tinguem Salut, estigui ple de Bons Propòsits i Molts Èxits"

El Fisioinquiet!