miércoles, 31 de marzo de 2010

EL FISIOTERAPEUTA A CASA: CONSELLS PRÀCTICS PER MOURE’NS MILLOR


El proper dijous 8 d’abril a les 19h al Corte Inglés del Portal de l’Àngel a Barcelona, es veurà complert un dels meus somnis, presentar el meu primer llibre .Estic molt content d’assolir aquest repte i comptaré amb l’ajut per fer-ho d’en Josep Cuní, qui m’ha donat la magnífica oportunitat de tenir una secció de Fisioteràpia dins del seu gran programa “Els Matins de TV3”, i el Dr. Miquel Vilardell, que és l’actual president del Col·legi de metges de Barcelona i qui m’ha fet l’epíleg del llibre.

En ell explico que molts dels nostres mals ens venen per males postures i moviments repetitius i que les males postures les podem corregir i els moviments repetitius els podem anar modificant o compensant. En els diferents capítols del llibre analitzem diferents situacions: quan mirem la televisió, quan treballem a l’ordinador, quan anem de viatge....

Es tracta d’un llibre molt pràctic, pensem que útil i alhora molt entenedor. Perquè a mesura que anem parlant de les situacions convidem al lector a que les vagi provant o més ben dit comprovant.

Desitjo que us agradi, que us sigui d’utilitat i esteu convidats a venir a la presentació.

domingo, 28 de marzo de 2010

ELS MALALTS D’ALZHEIMER I LA REALITZACIÓ DE TXI-KUNG


Aquesta setmana hem parlat d’una iniciativa pionera de l’aplicació de txi-kung amb la gent afecte d’Alzheimer.


Aquesta prova pilot sembla que està tenint molt bona acollida amb els implicats. S’hauran de veure els resultats més endavant tant subjectius, com objectius, però la cosa pinta bé.


I és que el Txi-Kung es tracta d’una gimnàstica energètica que barreja postures, moviments i fins i tot exterioritza sentiments. Fet que fa que pacients afectes d’aquesta malaltia que podríem dir del record, hagin de realitzar una sèrie d’aferències i alhora moviments amb un sentit, que els hi siguin de gran utilitat per la seva afecció.


Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2797430

sábado, 20 de marzo de 2010

AQUESTA SETMANA HEM ESTAT PRESENTS AL SALÓ DE L’ENSENYAMENT


El dimarts passat vaig estar amb la Presidenta de la Societat Catalano Balear de Fisioteràpia, la Sra. Montse Nuevo, al stand de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques per fer difusió de la nostra estimada Professió. Explicàrem que fa un fisioterapeuta? Quins són els àmbits de treball que abarca?... en fi relatar la tasca que realitzem els fisioterapeutes. Comptàrem amb l’assistència d’un bon grup de joves interessats en el tema i la companyia del Màgic Andreu. D’altra banda aquesta setmana l’actualitat ha manat i no he fet secció als “Matins de TV3”, serà fins dijous que ve.

domingo, 14 de marzo de 2010

M'HE SENTIT MOLT BEN ACOLLIT AQUEST CAP DE SETMANA A MADRID


Malgrat que sigui un gran culé, he estat impartint un Curs sobre el tractament de Fisioteràpia d'espatlla a Madrid, on ha regnat el "Fair Play"... tot i que en un moment els hi vaig dir la beguda que està de moda a Barcelona "CHA-CO-LI"

La veritat és que he disfrutat d'allò més, amb un grup de Joves fisioterapeutes motivats i amb ganes de progressar. Això a la foto ho podeu comprovar, aprofito per FELICITAR-LOS des d'aquí.

HEM ANAT A CAL "SABATER"....


Es tracta d’una professió que no comporta un gran esforç físic. SI!!!! Molta destresa manual,això implica moviments repetitius i posicions mantingudes. Estant força estona asseguts i treballen amb una posició del cos una mica corbada.


A part de la columna, també tenen molt castigats els dits de les mans, perquè els esforços que fan predisposen a patir artrosis.

Analitzàrem les seves posicions i vam donar les possibles solucions.


Per acabar dient:

"Els sabaters que: reparen i redrecen si no volen quedar encarcarats,
que no descuidin la postura i la seva mobilitat”


Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2767650


martes, 9 de marzo de 2010

UN CAP DE SETMANA A LYÓ, ON TOT ENS HA SORTIT RODÓ


El dissabte passat es va celebrar la XIena Jornada Nacional de Patologia d'Espatlla a Lyó, organitzada pel GREP (Grup Reumatològic Francés de l'Espatlla). I vam ser presents amb una nodrida participació de fisioterapeutes del Servei de Fisioteràpia de L'Hospital de L'Esperit Sant.

La Jornada va versar sobre l'evolució que s'ha dut a terme en els tractaments d'espatlla en els darrers 10 anys en diferents temes: ruptures de manegot, pròtesis d'espatlla, espatlla de l'espostista i rigides vs capsulitis.
Sempre és bo fer ciència i a més passar-ho d'allò més bé!!!

domingo, 7 de marzo de 2010

HEM ESTAT ACTORS I ACTRIUS PER UN DIA....


Es tracta d'una professió amb MOLTÍSSIMES HORES d'assaig i després ACTUACIONS bastant seguides. Això implica moviments repetitius. Les lesions habituals són les sobrecàrregues i algun esquinç o traumatisme desgraciat.


Tenen 3 HANDICAPS a superar:
- La incomoditat o limitació del vestuari
- La postura o posat en funció del paper a desenvolupar
- La tensió d'actuar


Hem parlat de les solucions o alternatives per superar aquestes situacions.Les recomanacions fòren:
- Incorporar certes rutines: Exercicis compensatoris, realització d'algun esport o activitat física per augmentar resistència física i poder relaxar-se.
- Les companyies van comptant amb els serveis d'un fisioterapeuta (jo tinc companyes que hi treballen) que crec que és molt necessari, ja que assajant tant com un esportista d'alt nivell

FRASE FINAL: "Els actors i les actrius són com els esportistes, s'han de cuidar dins i fora de les pistes"


Si voleu veure el video cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2752930