martes, 11 de octubre de 2011

AVUI AL "TOT ÉS POSSIBLE" HEM ANAT A CAÇAR BOLETS



Avui hem parlat de les precaucions a tenir en compte a l'hora d'anar a caçar bolets, alguns dels aspectes que cal tenir cura són els següents:


- Treball de cames (caminar, específic al gimnàs a la cinta...) previ a la temporada boletaire, o per exemple baixar un parell de parades abans de la que toca quan agafem l'autobus i així anem fent una mica de fons.


- Escalfar una mica al baixar del cotxe quan arribem al bosc, fent petits moviments abans de començar a fer pujades i baixades i ajupir-nos.I al acabar fer una mica d'estiraments de cames (panxells, isquiotibials i quàdriceps).



- Ajudar-nos d'un bastó que té una doble funció: poder recolzar-se en ell quan calgui i per separar les herbes i els matolls i així no haver-nos d'ajupir sense motiu.


- Quan ens ajupim ho fem fent la posició del cavaller, o quedar-se a la gatzoneta per un instant, però el que s'ha de mirar d'evitar és inclinar-se cap endavant amb els genolls estirats.


- En el bosc el terreny és irregular i cal que anem ben calçats, amb botes o sabatilles que ens quedin els turmells ben agafats. Tant per no relliscar, com per anar ben equilibrats.Cal dir que si desgastem més les sabates per un costat de forma considerable seria recomanable anar a visitar un podòleg que ens fes un estudi de la marxa.


- El fet de caminar és una activitat cardiovascular saludable i ens va molt bé pels nostres cartílags dels genolls, que es troben revestint la part final dels ossos i són com esponges, el líquid sinovial entra i surt, d'aquí la importància de caminar perquè es realitza una COMPRESSIÓ/DESCOMPRESSIÓ i així es nodreig el cartilag. És acosellable caminar 1 passa per segon un mínim d'uns 30 minuts diaris.



Bé, espero que hagi estat d'utilitat!!!



Si voleu escoltar el podcast : http://rac1.org/totespossible/

No hay comentarios: