sábado, 26 de mayo de 2012

AVUI HE ESTAT CONVIDAT AL "VIA LLIURE" DE RAC1

En companyia de la Marta Cailà i la Cristina Gaggioli hem parlat de la importància d'adoptar bones postures en el nostre dia a dia. I és que gran part dels nostres mals més banals ens venen per males postures i moviments repetitius i les males postures les podem evitar corregint-les i els moviments repetitius si més no els podem compensar i en alguns casos modificar.


En el llibre "Els secrets del Fisioterapeuta" parlo de com cuidar el cos de dalt a baix, com tenir-ne cura d'ell en el nostra dia a dia i quines precaucions hauríem de tenir en compte a l'hora de fer activitat física. Aquí teniu la fitxa tècnica del llibre:   http://www.lluispuig.cat/ficha%20FISIO2.pdf



La propera presentació prevista serà el proper dia 7 de juny a les 19h30 a la Llibreria Saltamarti de Badalona en companyia del Meu bon amic radiofonista i guionista Quim Morales.

http://secretsfisio.blogspot.com.es/

Si voleu escoltar-ho cliqueu aquí: http://rac1.org/a-la-carta/  13:00 dissabte 26/05/12 "VIA LLIURE"

lunes, 21 de mayo de 2012

MANIPULAR CÀRREGUES SENSE RISC

Aquest ha estat el tema de la Secció d'avui dilluns a "El Fisio a Casa" del programa Tot és possible de RAC1. Activitats quotidianes com rentar els plats, planxar o fer el llit poden comportar lesions d’esquena inesperades. De la mateixa manera, les persones que manipulen càrregues a diari també estan exposades a problemes físics que són evitables.






Tant rentar plats, com planxar, com cuinar tenen un aspecte en comú ens pot ser de molta utilitat un esglaó per mantenir la bona postura anar canviant de cama i procurar evitar que se’ns sobrecarregui la zona lumbar.

Si voleu escoltar-ho:  http://rac1.org/totespossible/

domingo, 20 de mayo de 2012

ACABANT LA SETMANA AMB MOLTA CIÈNCIA


Aquest divendres al matí vaig participar com a ponent a la "2ona edició de l'Abordatge pràctic de Fisioteràpia en Geriatria" presentant: Abordatge de fisioteràpia de la Patologia de l'Espatlla a la 3era i la 4arta edat.
Podeu trobar el resum de la ponència amb la bibliografia corresponent al meu blog de l'espatlla: http://fisioterapiaespatlla.blogspot.com/

I el dissabte vaig estar matí i tarda amb un grup de fisioterapeutes del Postgrau de regeneració de parts toves, impartint-los també classe d'espatlla i de pubis.

Aprofito l'avinentesa per felicitar al Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya i a la Comissió de Geriatria per l'organització de la Jornada i agraïr al grup de fisioterapeutes d'ahir a la UIC que m'ho vaig passar d'allò més bé!

domingo, 13 de mayo de 2012

DIMARTS QUE VE, CAP A LA UNIVERSITAT DE LLEIDA

Aquest proper dimarts seré a la Universitat de Lleida en el Marc de la I Jornada d'Infermeria i Fisioteràpia, on faré una conferència d'espatlla i presentaré el meu nou llibre.

http://www.eui.udl.es/modules/news/news_0039.html



Us hi esperem!

viernes, 11 de mayo de 2012

ANAR AMB BICICLETA

Avui a la secció de "Els Matins" de TV3, hem parlat de les precaucions a tenir en compte a l'hora d'anar amb bici.Podríem dir que les lesions ens poden venir per 3 motius que són: per una mala postura, per una mala preparació o per una caiguda. En tots els casos podem prendre mesures preventives.


És molt important l'alçada del seient, l'escalfament,el refredament i les proteccions adients (casc, guants, ulleres..).

L'alçada del seient ha de ser la que et permeti tenint el pedal a baix mantenir el genoll sense acabar d'estirar del tot, amb una molt lleugera flexió, i l'altre cama que et toqui la punta del peu a terra. Així evitem problemes d'hiperpressió rotuliana.

Fer estiraments abans, que són de curta durada per tensió activa i  estiraments més llargs al acabar, són passius: Cames (Panxells, quàdriceps, isquiotibials i aductors) i zona lumbar

Aprofitar la dutxa per fer contrastos aigua calenta i aigua freda i durant tota la sortida en bicicleta, abans i després anar-nos hidratan.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/4090130

lunes, 7 de mayo de 2012

SECRETS FISIO

Aquest és el títol que porta el nou blog que he obert amb la intenció de que la gent que hagi llegit el llibre: "ELS SECRETS DEL FISIOTERAPEUTA" i pugui deixar per escrit la seva opinió i els seus suggeriments i idees de cara a un futur nou llibre. Està fet amb el propòsit de poder seguir millorant.





martes, 1 de mayo de 2012

PROPERES PRESENTACIONS DE "ELS SECRETS DEL FISIOTERAPEUTA"

Cada presentació l'hem fet diferent i seguirem en la mateixa línia. Es tracta de ser originals i alhora passar-ho d'allò més bé. Les dues properes previstes són els propers dies 8 i 9 de maig.

El dia 8 serà a la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-Universitat Ramon Llull a les 19h i comptaré amb l'ajuda de l'Anna Llacher Productora i Presentadora de Televisió.



El dia 9 serà a l'Acadèmia de les Ciències Mèdiques a les 19h i comptaré amb l'ajuda del Dr. José Aragón Cap de Servei de Traumatologia de l'Hospital de l'Esperit Sant.