jueves, 27 de marzo de 2014

LA LESIÓ DE VICTOR VALDÉS

Avui a "Els Matins" hem parlat de la lesió que malauradament es va fer Víctor Valdés ahir, en partit de lliga contra el Celta de Vigo.
Amb una jugada fortuita de descoordinació del control motor, el Víctor Valdés tot sol en una aturada i tot seguit un salt cau sobre una cama fent-li un extrany, desviant-se cap al valg (endins) en flexió i produint-se la lesió.

El lligament encreuat anterior va de la superfície pre-espinal de la tíbia  a insertar-se a la cara interna del còndil extern, és el pivot central del genoll. Habitualment la lesió d'aquest lligament pot anar associada al menisc extern que és el més mòbil. Però veient les imatges tal i com se l'ha produït, sembla que es sobreestira el lligament lateral intern, que té forma de làmina i que l'integren 2 fascícles un extern i un intern que es troba íntimament lligat al mur posterior del menisc intern que podria estar afectat.

De fet estic gairebé convençut que a la Ressonància haurà sortit apart de la ruptura del lligament encreuat anterior, una possible afectació del lligament i menisc interns i d'un edema al còndil extern.

El lligament encreuat anterior no cicatritza espontàniament i s'ha d'operar mitjançant un injert, que sol ser autòleg treient-lo del tendó rotulià o dels tendons de la pota d'ànec (isquiosurals).

Si voleu veure el vídeo: http://www.tv3.cat/videos/4982412



No hay comentarios: