viernes, 17 de abril de 2015

A LA SECCIÓ DE "EL FISIO A CASA" D'AVUI HEM SEGUIT PARLANT DEL MALUC

A la secció del Fisio a Casa del dilluns passat vam seguir parlant dels problemes de maluc, en aquesta ocasió els problemes de maluc en la gent jove. 
El xoc femoroacetabular és la causa de dolor en el maluc més freqüent en l'esportista segons una recent publicació del Dr. Marc Philippon en el American Journal of Sports Medicine, encara que no necessàriament és una patologia exclusiva d'esportistes, per exemple després de llargues estones d’estar assegut conduint vehicles, assegut en un despatx,... Un estudi realitzat pel Dr. Michael Leunig en la població suïssa demostra que un 15% de la població té deformitats en el maluc amb predisposició per patir xoc femoroacetabular.

Certes formes de maluc tenen més tendència a patir un xoc femoroacetabular: per exemple un cap femoral gibós el qual en flexionar la cama, la part alta de la giba xoca amb l’acetàbul i no deixa progressar el fèmur cap a dintre de l'articulació. Això fricciona el cartílag i amb el temps ho deteriora. El pacient nota al principi ja des de l'adolescència o joventut que li costa flexionar i girar la cama cap a dintre. A alguns el caminar molt, sobretot pujades, a l'entrar i sortir dels cotxes, en la pràctica d'esports com el golf, la carrera, el patinatge, el xut,… tant si és la cama pivotant com la que es desplaça produeixen un “cansament” , sensació de “maluc carregat” i fins i tot dolor.

Si voleu escoltar l'àudio: 


No hay comentarios: