lunes, 16 de noviembre de 2015

TERCERA SECCIÓ DE LA TEMPORADA DE EL FISIO A CASA DEL TEP DE RAC1

A la secció d'avui hem aprofitat per parlar de com ens afecta el fred i la humitat en les nostres articulacions. Per poder fer-ho amb el màxim rigor he comptat amb l'ajuda de la Mònica Usart, que és llicenciada en Física i Màster en Meteorologia a més de la dona del temps de RAC1, RAC105 i l'Arucitys de 8TV. I així he pogut contrastar la seva opinió al respecte com a meteoròloga i la d'un servidor com a fisioterapeuta. Els darrers dies hem patit altes pressions, que ens generen més pressions a nivell cervical i força humitat que fa que se'n puguin ressentir gent que pateixi patologies degeneratives i de desgast.
Hem trencat mites dient que: hi ha forces investigacions mèdiques que diuen que canvis bruscs de temps poden agravar certes patologies (cefaleas, asma, fatiga...) i afeccions reumàtiques que no és que el fred les provoqui.

La gent que pateixen migranya, que han patit una fractura, una intervenció quirúrgica,... són gent "Meteosensibles", fan que els seus termoreceptors estiguin més sensibles i que vaticinin abans de que succeeixi un canvi de temps. Aquestes percepcions tenen base científica.

Si voleu escoltar-ho:https://play.uwhisp.com/totespossible/podcast-1611-esther_2256088_2015-11-16t16-32-13000mp3

Hem emfatitzat que és època de constipats, infeccions respiratòries,... i per tant la importància de vacunar-se de la grip els grups de risc.

I per acabar hem dit: "Cal que anem ben abrigats si no volem acabar contracturats"

No hay comentarios: