martes, 12 de enero de 2016

ENCETEM L'ANY AL TEP DE RAC1 PARLANT DE PREVENIR LESIONS EN LA TEMPORADA D'ESQUÍ

En els últims anys, la pràctica d’esports de neu ha anat en augment. Un fenomen lligat, sobretot, al creixement de la pràctica de l’snowboard. Però, fem el que cal per no lesionar-nos a la neu? O ens sembla que només podem fer-nos mal a causa d’una mala caiguda?

L’esquí es tracta d’un esport força exigent, el qual ens suposa fer treballar braços, cames, girs de cintura i moviments amb el cap. Per aquest motiu sigui molt important:

Prèviament ESCALFAR ------------  al finalitzar l’activitat ESTIRAR -------------- i abans, durant i després HIDRATAR


Es solen produir lesions o bé musculars per cansament o per caigudes.

Si voleu escoltar-ho: http://www.rac1.org/totespossible/blog/evitar-lesions-a-la-neu-el-fisio-a-casa/

sábado, 2 de enero de 2016

TOCA FER BALANÇ DEL 2015...

El 2015 ha estat novament com l’any anterior intens i molt productiu.

La CIÈNCIA l’he feta:

Participant com a Ponent  el mes de Febrer al Congrés Barcelona Knee Meting parlant del Fast-track de genoll i al Congrés de la Societat Francesa de Reeducació de l’Espatlla a Lîlle presentant “Place des agents physiques dans la rééducation du conflit sous acromial” i el mes de Novembre a la  VI Jornada Neuromusculoesquelètica del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya a Barcelona presentant “Abordatge de les Inestabilitats d’espatlla”
Assistint 11è Congrés de la SCBF el mes de novembre.

La DOCÈNCIA:
 
S’han consolidat els Cursos Monogràfics d’espatlla tant l’EUSES a Girona el mes de gener i a la FUB a Manresa els mesos d’octubre i desembre, realitzant-se les segones edicions. A més de fer-ne per diferents llocs de l’Estat Espanyol: Murcia, La Corunya, Madrid, Fuenlabrada,Màlaga… i fins i tot un Andorra. 
He seguit impartint classes a la UIC (http://www.uic.es) com a professor col·laborador, a la FUB(http://www.fub.edu) donant algunes hores de postgrau. I consolidant i seguint  impartint docència a l’estranger a França per quart any consecutiu (http://www.tminstitute.fr) On he realitzat 12 formacions específiques d’espatlla, un total de 128 hores de vol, en diferents indrets: Arcachon, Perpignan, Toulouse (4) , Lyon, Bordeaux (2) i Nantes.Es tracta d’una experiència molt enriquidora!
La DIVULGACIÓ:


He seguit col·laborant al programa “TOT ÉS POSSIBLE” de RAC1 amb l’Elisenda Camps i ha estat la meva cinquena temporada en el Programa  fent la secció “El Fisio a Casa” (http://www.rac1.cat).
El mes de febrer he fet Tallers sobre com prevenir el mal d’esquena pels laboratoris Hansaplast,i a les Aules d’Extensió Universitària a Badalona i Sabadell els mesos de febrer i novembre, he participat al DIFT la Festa de la Fisioteràpia i el mes de desembre vaig fer una Xerrada als Bibliotecaris de de la Xarxa de Biblioteques de Girona.
I com a projecte nou el Health Wetness presentat al Saló de la Piscina.

I l’ASSISTÈNCIA:

He seguit fent bullir l’olla tant a la consulta, com a l’Hospital de l’Esperit Sant on tinc la sort de liderar un Gran EQUIP de Fisioterapeutes, el FISIOTEAM.
 Però ara ja cal posar la mirada al 2016, amb nous reptes, moltes ganes i molta il·lusió.


DARRERA SECCIÓ DE EL FISIO A CASA AL TOT ÉS POSSIBLE DE RAC1

A la darrera Secció de l'any 2015 vam parlar del Nadal que és una època en que duem a terme tota una serie d'activitats: decorar la casa, passar molta estona de peu a la cuina, calçar-nos amb talons, anar de compres, moure mobles…  que poden provocar-nos lesions emprenyadores. I per mirar d'evitar-les vam repassar algunes postures i gestos.