domingo, 24 de abril de 2016

TORNO A ELS MATINS PER PARLAR DEL MOMENT QUE ESTÀ VIVINT DEL FC BARCELONA


El dilluns passat 18 d'abril, em van convidar a participar a la Tertúlia Esportiva del Programa "Els Matins" de TV3, compartint taula amb en Pep Marí (Psicòleg esportiu), Jordi Sanuy i Francesc Garriga (Periodistes Esportius). Vam parlar del moment que ha viscut i que està vivint el Barça a dia d'avui, procurar analitzar els motius que els han portat fins aquí.

Si ho voleu veure: http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/els-matins/que-li-passa-al-barca-problemes-fisics-o-animics/video/5595616/


TRES DARRERES SECCIONS AL TEP DE RAC 1: FISIOTERÀPIA DEL SÒL PELVIÀ, RESPIRATÒRIA I CONSULTORI.

El passat mes de febrer la Secció va ser  sobre el tractament de Fisioteràpia del Sòl pelvià i vam comptar amb l'ajuda de tota una especialista com és la Mercedes Blanquet.


El sòl Pelvià és un conjunt de músculs i lligaments que tanquen la cavitat abdominal en  la seva part inferior. La seva funció és sostenir els òrgans pèlvics (Bufeta i uretra, úter i vagina i recte). No és rígid, és dinàmic i si està bé, ha d’adaptar-se als nostres moviments, mantenint una adequada tensió per subjectar els òrgans dins la pelvis.


Gràcies aquest complex abdomino-pelvià, tenim la funció de la continència, per una correcta micció i defecació.

Se sap que hi ha factors directes que poden malmetre el periné com l’embaràs, el part, el restrenyiment crònic, les intervencions quirúrgiques com l ’histerectomia, un tractament de quimioteràpia o radioteràpia i la pre i la post menopausa. En el període de la menopausa hi ha uns canvis hormonals importants que poden ser simptomàtics com la sequedat vaginal i el paper del fisioterapeuta és fonamental. Si ho voleu escoltar: 


El mes de març va ser el torn per parlar de la Fisioteràpia Respiratòria i vam comptar a l'ajuda de tot un expert com és en Dani Ortiz.


La Fisioteràpia respiratòria és la especialitat de la fisioteràpia que s’encarrega del tractament, la prevenció i l’estabilització de les malalties de l’aparell respiratori amb l’objectiu de millorar o mantenir la funció respiratòria.

L’aparell respiratori compren desde les fosses nasals fins a la part terminal del pulmó que són els alvèols.Les seves funcions són humidificar i filtrar l’aire,  permetre l’entrada d’oxigen i la sortida de diòxid de carboni i expulsar secrecions, entre d’altres coses.

A qualsevol edat que es presenti una patologia respiratòria i realitzi fisioteràpia respiratòria es veurà beneficiat.És una especialitat molt útil des de pediatria fins a geriatria.Si ho voleu escoltar:


I aquest mes d'abril vam convertir la Secció en consultori, contestant les variades consultes sobre salut muscular i òssia: mal de cames per tenir una feina que requereix esforç físic, dolors al Tendó d’Aquil·les, nens propensos a fer-se esquinços, molèsties als genolls després d’haver estat ajupits… Si ho voleu escoltar: