domingo, 5 de marzo de 2017

SISENA SECCIÓ DE "EL FISIO A CASA" DE LA TEMPORADA

Aquest dimecres passat a la Secció de El Fisio a Casa vam parlar dels isquiotibials.

Què són els isquiotibials o isquiosurals?

Aquest grup muscular el composen 3 músculs el semimembranós, el semitendinós i el bíceps femoral. I com que el bíceps femoral no va a parar a la tíbia sinó que va a parar al cap del peroné d’aquí que per dir-ho més correctament hauríem d’anomenar-los isquiosurals (sural fa referència al panxell al bessó)

Quina funció tenen i quines accions musculars fan?

Aquests músculs són biarticulars  travessen 2 articulacions i per tant tenen funcions sobre les 2 articulacions. A nivell de Maluc realitzen l’extensió i a nivell del genoll la flexió.

Com és que el que més es lesiona és el bíceps femoral, a què es degut això?

Aquest múscul és de la part posterior el situat més extern i com el seu nom ens indica bíceps (2 ventres musculars) una part s’inserta a l’isqui (òssos del cul) i l’altre al fèmur i tots dos ventres van a parar al cap del peroné.

Aquest múscul es sol lesionar per una errada de coordinació intermuscular, els músculs quan ens movem porten un ritme per poder produir el moviment, si algun s’activa a destemps el desequilibri pot produir una ruptura fibril·lar en major o menor grau. I això pot ser degut a que els músculs estiguin fatigats, que anem sobrecarregats muscularment això en els futbolistes se’ls hi pot produir als minuts finals d’un partit,... (per exemple esquiant quan és que és fàcil fer-se mal a la darrera baixada)

Què podem fer per mirar de prevenir aquest tipus de lesions?

Ens cal preparar-nos bé físicament per realitzar les nostres activitats esportives, cuidant el descans i l’alimentació (els dipòsits de glucògen), buscant tenir un bon equilibri muscular.

Si voleu escoltar el podcast: http://www.rac1.cat/programes/tot-es-possible/20170301/42419437647/isquiotibials-lluis-puig-fisioterapeuta-isquis.html?utm_campaign=botones_sociales&utm_source=twitter&utm_medium=social

No hay comentarios: