jueves, 18 de mayo de 2017

VUITENA I NOVENA SECCIONS DE EL FISIO A CASA DEL TEP DE RAC1

Les dues darrers seccions de "El fisio a Casa" del Programa Tot és Possible de RAC1, les hem dedicat a parlar de la Síndrome de la Classe Turista, a l'importància del treball a l'aigua i contestar preguntes dels nostres oients.

Síndrome de classe turista.

- Es diu així per l'espai que hi ha entre els seients de la classe turista, que ens deixa "encaixats" per la IMMOBILITAT

- Trombosis venoses profundes secundàries al romandre força estona asseguts sense moure'ns durant un viatge llarg

- Les venes són conductes de paret fina, que quan es contrauen els músculs les comprimeixen i fan que la sang circuli

Hem comentat algunes de les propietats de l’aigua


Flotabilitat: Disminució del pes tant del cos en conjunt com de les seves parts. Depèn de l’alçada on ens arriba l’aigua: Coll (6-10% del pes del cos), pit (15-35% del pes del cos) i pubis (50-80% del pes del cos).

Resistència al moviment: La resistència al moviment dependrà de la velocitat i de la superfície. La resistència de l’aigua és 12 vegades més gran que la resistència de l’aire.
Es produeix una “estimulació kinestèsica”: moure’s contra la resistència multidireccional de l’aigua fa treballar tots els músculs i ajuda a fomentar l’equilibri muscular i fer correccions posturals diferents en els 3 eixos.

Podem provocar situacions de compromís pel pacient: no només a nivell de la lesió, sinó de tot el seu cos, això facilita la seva integració neuromotriu. Es fa llavors un treball propioceptiu.


No hay comentarios: